Weer aan het werk

Het is ruim een week geleden dat ik mijn contract heb getekend. Eerst was de vreugde en opwinding overheersend. Wat ben ik blij dat dit bedrijf ziet wat ik kan en mij een kans geeft. Vervolgens komt er de vraag opborrelen of het verstandig is om te gaan doen wat ik nu ga doen. Maar ik weet ook dat als ik deze functie 2 jaar heb gedaan en mijn freelance opdrachten bijhoud, ik daarna een goede functie in marketing en sales kan vinden. Ik weet zeker dat ik zo veel kan leren in deze functie. Ik ben er echt enthousiast over en super blij mee.

Wat als?

Toch blijft er iedere keer een beetje angst door mijn hoofd spelen. Wat als het toch te vroeg is? Als ik het niet trek? Als ik toch te veel doe? Kan ik echt de grenzen aangeven die ik de vorige keer zo hard heb overschreden? Wat als het allemaal weer gebeurd? Maar zo hard zal het niet gaan toch? Het is niet zo dat ik nog dat twijgje ben zoals aan het begin van het jaar. Ik heb tijd gehad om te groeien. Een grote stevige tak ben ik ook nog niet, maar de meeste takken overleven het eerste jaar toch wel?

 Picture by fancygrave1

Een briefje

In mijn agenda zit al maanden lang een briefje met een quote dat mijn nieuwe begin markeert. Hij is al een paar maanden opgeschoven, een paar keer uitgesteld. Dat briefje was mijn deadline. Het geeft het begin aan van mijn nieuwe start. En bijna, bijna mag ik het er uitgooien. Bijna mag ik laten zien dat ik ook op de carrièreladder ben teruggekeerd. Het grote voordeel… De ladder staat dit keer tegen de juiste muur. Ik heb nu een duidelijk uitgestippeld pad dat ik ga volgen. Heb de flexibiliteit om zo nu en dan van dat pad af te wijken omdat het leven mij daar brengt. Ik heb zo veel geleerd dat het af en toe overweldigend is. Tegelijkertijd ben ik mij er nog meer van bewust dat ik nog lang niet genoeg heb geleerd. Misschien is dat dan ook wel weer mijn struikelblok. En heel misschien moet ik alles gewoon even loslaten en genieten van het feit dat ik vanaf nu kan zeggen “Ik heb een baan”.

In 2011 ben ik begonnen met het schrijven van columns. Voor mijzelf omdat ik nogal wat ter verwerken had. In dat jaar heb ik de diagnose gekregen van een burn out. Om alles te kunnen verwerken en de dingen op een rijtje te krijgen schreef ik ze voor mijzelf op. Met als resultaat een aantal van deze columns. Deze column is afkomstig uit oktober 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.