Vechten voor een droombaan

Vandaag ben ik uren bezig geweest met dingen die totaal geen prioriteit hebben. Zo heb ik de hele keuken ontsmet en zelfs achter het gasfornuis en de koelkast schoongemaakt. Ik heb boodschappen gedaan, opgeruimd, mijn agenda nagelopen, mail beantwoord waar ik anders niet eens naar zou hebben gekeken en nu schrijf ik dit. Wat ik dan wel had moeten doen? Een killer motivatiebrief schrijven voor die droombaan die ik al jaren wil. 

Vacature voor een droombaan

Eerder al schreef ik over mijn top 5 van droombedrijven waar ik graag zou willen werken. De organisatie die op nummer 1 staat, Gemeente Amsterdam, heeft momenteel dé vacature uit staan. Dé baan waar ik op heb zitten wachten. Ik weet dat je dit leest en denkt ‘go get it woman!’. Dat denk ik ook. Dat denken de geweldige mensen die klaar staan om mij voor te dragen ook. Dit is het moment. Het universum geeft mij alles wat ik nodig heb om deze droom te realiseren. Ik heb de juiste kwalificaties, ervaring en kennis. Ik heb een visie van hoe ik mijn werk zou aanpakken en ik ben er klaar voor om deze baan aan te pakken. En dan blokkeer ik. BAM! Alles vast.

En dan blokkeer ik. BAM! Alles vast.

Tijdelijke breinbevriezing

De hele dag heb ik naar dat lege scherm zitten staren. In mijn hoofd is die brief allang af. I nailed it. De realiteit is echter dat ik geen letter op papier krijg. Of het scherm. Zoals jij wil. Dit is dé baan die ik zo ontzettend graag wil en nu loop ik ontzettend vast met mijzelf. Ik had er geen enkel probleem mee om toentertijd aan te geven in mijn blog waarom ik deze baan wil. Toen ik afgelopen week in gesprek was met een klantmanager en jobhunter had ik ook geen last van tijdelijke breinbevriezing. Wat is er dan toch dat ik op het moment suprême niet in staat ben om te verwoorden wat mijn hart graag wil doen? 

motivatiebrief

Dromen of vechten

Dromen van de dingen die je wilt doen is één ding. Iedereen die mij een beetje kent die weet dat ik jaren lang voor heel veel dingen heb moeten vechten. Voor een dak boven mijn hoofd, het recht op een inkomen, een veilige plek en om mijzelf te kunnen zijn. Een goede basis opbouwen was ook een droom van mij. Die heb ik waargemaakt. Wat is dan de grote uitdaging in het waarmaken van deze droom? Wat houdt mij tegen? Ik heb een computer om mijn sollicitatie te schrijven en te versturen, ik heb de juiste mensen om mij heen om mij hierin verder te helpen en ik heb de kennis en ervaring die nodig zijn voor deze functie. Over motivatie en enthousiasme hoeven we het niet eens te hebben. Die zijn er. 

Wat als alles lukt

Hetgeen mij tegenhoudt is “wat als het niet lukt”. Wat ga ik dan doen? Toen ik eenmaal doorhad wat ik aan het doen was met mijzelf kon ik het allemaal loslaten. De tranen begonnen te stromen en daarmee kwamen er ook de woorden. De gedachten, de woorden, de zinnen voor die geweldige motivatiebrief die ik met mijn cv kan opsturen. Die droombaan komt er. Dat weet ik zeker. Ik heb mijn hart laten spreken. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.