Vandaag is rood en wat dat dan betekent

Geen idee of het de Curvy King oorbellen zijn, de broek die ik van Jacqueline kreeg of de rode kleur van mijn shirt en mijn lipstick, ik voelde mij geweldig in deze outfit. Deze dag voelde ik de rode kleur. Rood staat vooral bekend als een kleur die staat voor succes. Dat was niet wat ik voelde bij het rood, het was iets diepers. Op dat moment kon ik het niet beter uitleggen dan dit. Ik heb ook geen idee of er maar iemand is die begrijpt wat ik bedoel. Heb jij wel eens momenten dat jij je aangetrokken voelt tot een bepaalde kleur?

rood

Ik voel mij zo rood

Omdat het mij opviel dat ik mij ineens heel erg aangetrokken voelde tot de kleur rood wilde ik weten waar deze liefde opeens vandaan kwam. Een kennis van mij is kleurcoach en daarom vroeg ik haar om hulp. Ik nam contact op met Anne-Lies Smal van Bloei!. Anne-Lies spreekt de taal der kleuren en is daarmee de uitgesproken persoon om mij te helpen. Ze vertelde mij dat rood de kleur is van onze basis. Hierbij kan je denken aan je basisbehoeften eten, wonen, werken. Ze vroeg mij of ik behoefte heb aan veranderingen in de basis van mijn leven. Of dat ik wellicht meer motivatie voel om mijn leven echt te leven. Rood staat namelijk ook voor energiek, vitaal en warmte.

De betekenis van rood

Hier moest ik even over nadenken. Na al die jaren heb ik eindelijk het gevoel dat ik mijn basis nu op orde heb. Voel ik behoefte om veranderingen aan te brengen? JA! Steeds meer en meer wil ik in mijn licht gaan staan. Ik weet wat ik wil op werkgebied. Hoe ik mijn carrière vorm wil geven en mijn sociale leven wil laten bloeien. Een balans heb gevonden die voor mij werkt. Alles bij elkaar genomen voel ik mij energiek, enthousiast en vol vertrouwen over mijn toekomst. Dat brengt ons terug bij de uitleg over rood van Anne-Lies. Haar uitleg van de kleur voelt voor mij spot on.

Wil je meer weten over de taal van kleur of kleurcoaching? Anne-Lies geeft zowel coaching als workshops. Neem eens een kijkje op haar website, Facebook pagina of Instagram.

View in Instagram ⇒

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.