Vandaag besluit ik te stralen

Er zijn van die dagen waarop je ’s morgens al een besluit neemt. Het besluit om je op een bepaalde manier te voelen, naar de wereld te kijken en daarmee je complete belevingswereld te veranderen. Vanmorgen bij het wakker worden nam ik een besluit: vandaag ga ik stralen. Die beslissing die ik vanmorgen om 6.00 uur nam heeft gezorgd voor een geweldige dag. 

besluit

 

Verlangens uitspreken

Al bij mijn reis naar kantoor kwam ik iemand tegen die mij vooruit kan helpen. Eén van mijn doelen voor 2018 is om terug te verhuizen naar de stad. Lees hier vooral binnen de ring van Amsterdam. In 2018 willen verhuizen lijkt nog ver weg maar in Amsterdam is dat een proces van jaren.
Mijn oud-huisgenoot zat met mij in de metro en vertelde dat hij tegenwoordig binnen de ring woont. Heerlijk zijn eigen plekje. Ook hij woont niet langer met huisgenoten samen. Hij had de voorkeur gegeven aan wonen in Zuid-Oost maar het is binnen de ring geworden. Zuid-Oost is meer zijn plek. Dichter bij zijn dochter in de buurt. Dichter bij haar school. Voor ik het wist hoorde ik mijzelf zeggen dat we ook van huis kunnen ruilen. Hij keek me aan en reageerde met een glimlach en de woorden “dat is helemaal geen gek idee”. We spraken er nog heel even over. We hebben niets concreets afgesproken hierover. Dat hoeft ook niet. Het idee zit nu ergens in mijn achterhoofd en ik word er blij van.

besluit

 

Vallen en opstaan

Gedurende mijn werkdag wist ik weer een aantal dingen te tackelen terwijl anderen opgingen in de stress van hun eigen werk. In stresssituaties blijf ik rustig. Hier kon ik voor de verandering eens rust brengen. Vet stoer was het ook om te horen dat mijn werkgever tevreden is over mijn werk en hoe ik mijn werk doe. Meer en meer krijg ik het gevoel dat ik op mijn plek zit. Dat ik dit kan. Ik mag hier dingen doen waar ik goed in ben, wat ik leuk vind en waar ik verbindingen mag leggen. Daarbij geef ik zelf invulling aan mijn eigen functie. Dit is echt awesome. Ik rock dit gewoon. BAM! Met vallen en opstaan, dat moet ik er wel eerlijk bij zeggen. Ook dat is ondertussen een talent van mij. Vallen en weer opstaan.

Neem een besluit

Al met al was mijn besluit vanochtend om vandaag te stralen het juiste. Soms moet je niet afwachten hoe je je voelt, maar moet je dat besluiten. Door min besluit sloot ik al mijn andere emoties niet buiten. Ik ging op een andere manier met ze om. Positiever en luchtiger. Vandaag lukte het, morgen lukt het misschien wel weer. Wie weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.