Slank versus Gelukkig

Wat er zo geweldig is aan social media? Het laat je nooit vergeten waar je vandaan komt. Hoe leuk of verschrikkelijk het ook was. Of het nou Facebook Herinneringen heet of Timehop. Hier is mijn herinnering. 

jaar

12 maart 2014

Deze foto is van 3 jaar geleden, 12 maart 2014. Het was de 27ste dag van de eerste #40days40outfits en ik zag er voor mijn doen slank uit. Al mijn hele leven hoor ik dat ik dik ben. Dat mijn dikke billen bedekt moeten worden en nu sta ik hier voor de spiegel. Ik ben “slank” maar niet gelukkig. Slank en gelukkig zijn alleen niet hetzelfde. Ik was alles behalve gelukkig. In mijn hoofd was het een chaos, mijn financiën waren dramatisch en ik woonde op een zolderkamertje bij een vriendin. 

Gelukkig zijn

Het jaar 2014 was dan geen gelukkig jaar, het was wel een leerzaam jaar. Daarnaast zat het vol geluksmomenten. Het was het jaar dat ik verantwoordelijkheid begon te nemen voor mijn leven. Bewuste keuzes maken en de gevolgen van mijn keuzes accepteren. Ik heb geen controle over hoe andere mensen reageren op mijn keuzes. De gevolgen daarvan kan ik van tevoren niet overzien. Het is waar ik op dat moment mee te dealen heb. 

Natuurlijk was dit niet iets dat van het ene op het andere moment gebeurde. Ik heb in dat jaar, en de jaren er voor en er na, veel mensen ontmoet die mij hulp aanboden. Van sommigen kon ik het accepteren, van anderen niet. Hoe dan ook, ik ben heel erg blij voor alle aangeboden hulp. Zonder dat had ik het niet gered. Dan zou ik niet zo ver gekomen zijn als nu. Een beetje voller dan op die foto van 2014 maar met een helder hoofd, overzichtelijke financiën en een huis waar ik trots op ben. 

jaar

Levenslessen

Het doet er niet toe waar je op dit moment staat in je leven. Wat er wel toe doet is hoe je omgaat met de dingen die het leven je toebedeeld. We hebben allemaal onze eigen lessen te leren. Sommige lessen zijn makkelijk of zien er gemakkelijk uit. Andere zijn moeilijk en nemen jaren in beslag. Neem verantwoordelijkheid voor de keuzes die je hebt gemaakt in het verleden. Neem verantwoordelijkheid voor de keuzes die je vanaf nu maakt. Jij bepaalt hoe het leven je behandeld. 

Lobi da Basi 

Dit artikel is geschreven voor #40days40outfits. Wil je meer columns lezen over bewustwording en lifestyle? Neem dan een kijkje op hun site of lees deze column eens.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.