Mijn oma was the best!

Mijn oma was een bijzonder persoon. Ze heeft veel meegemaakt in haar leven. Al vroeg overleed haar man en stond ze er alleen voor. Een eigen bedrijf en vier kids waar ze voor moest zorgen. Gelukkig kreeg ze hulp van haar zus. Samen hebben zij zich door heel wat tegenslagen, maar ook mooie gebeurtenissen heen gewerkt.

Toen ik in de puberteit kwam ging ik mijn oma vermijden. Dat zeurende, oude mens dat daar in haar stoel zat, daar wilde ik niets mee te maken hebben. Zo negatief en pessimistisch. Niets was goed en er mankeerde haar altijd wel wat. Nu denk je waarschijnlijk dat mijn oma niet bijzonder kan zijn als ze een zeurderig, oud mens was. Mijn oma wist op latere leeftijd haar hele houding om te switchen naar een ontzettend leuk mens.

Mama is ziek

Zodra mijn oma wist dat mijn moeder ziek was en zou komen te overlijden besloot mijn oma dat zij vanaf dan het beste uit haar leven moest halen. De kwaaltjes en de pijn die ze had waren niet opeens weg, maar ze leerde er mee te dealen. Ze besefte dat ze moest genieten van het leven en ze genoeg redenen had om te leven.

Mijn leuke herinneringen aan mijn oma komen uit de tijd dat alles helemaal niet makkelijk was. Terwijl zij lijdzaam moest zien hoe haar dochter overleed, werd zij een lichtpuntje voor mij. Ze veranderde van zielige huismus in een ondernemend oud mensje. Met haar scootmobiel ging ze overal naar toe. Dat ze de weg niet wist en verdwaalde maakte allemaal niet uit. Wat een lol hebben we daar om gehad.

In de sloot

Op een dag is mijn oma met haar scootmobiel de sloot in gereden. Gelukkig waren er 2 jongens in de buurt die haar hielpen en naar huis brachten. Echter ze had een afspraak met mij en kwam niet opdagen. Veel later belde ze mij om te zeggen dat ze niet kon komen. Geen woord over wat er gebeurd was. Tegen niemand zei ze er wat over, maar natuurlijk kwamen wij er achter. Die grappen heeft ze nog lang gehoord. Een verkeerde afslag nemen en dan de sloot in rijden.

Of de keer dat ze spontaan bij mij langs kwam. Ik zag haar voorbij rijden en zij had geen idee dat ze er al was. Ze reed mij gewoon voorbij. Ik heb echt vol verbazing staan kijken naar wat ze ging doen. Ze is gewoon doorgereden, verdwaald en uiteindelijk weer thuis gekomen. Oma had dan wel de humor om mij te bellen en te vertellen dat ze langs had willen komen. Ze viel zwaar door de mand omdat ik haar had zien rijden.

Mobieltje

Nou moet je weten dat mijn oom een mobiel aan oma had gegeven. Als er wat is zou ze dan kunnen bellen. In de beschreven gevallen had ze dus een mobiel, maar ze wist niet hoe het ding werkte. Geniaal hoe zij met die situaties om ging. Altijd was er iemand die haar wel even hielp. Dat mobieltje had ze helemaal niet nodig. Dat waren alleen maar ondingen.

Mijn oma was the best omdat ze mijn oma was. Ze wist haar leven totaal om te keren en de leukste oma te worden die ze zijn kon. Ik verloor mijn moeder, maar kreeg er een oma voor terug.

Dank je wel lieve oma voor alles wat je hebt gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.