Mijn Moment van 2016

Iets wat we volgens mij allemaal doen zo rond het einde van het jaar; terugkijken. Terugkijken op was is geweest. Wat is er gebeurd, hoe heb ik dat ervaren, wat waren de mooie momenten, wat heb ik er van geleerd. Meer nog zijn de vragen wat neem ik mee en wat laat ik achter. Dit is Mijn Moment van 2016.

Mijn les in zelf-liefde

Als ik één ding mee mag nemen, één les uit 2016 meenemen naar 2017 dan is het zelf-liefde. De herinnering aan de avond dat ik mijzelf toestond om om onvoorwaardelijk gelukkig te zijn. Om volledig in het moment te zijn en er van te genieten. Het was dat moment dat mijn hart zich herinnerde wat echt geluk is. 

moment

Hartenpijn

Mijn hart deed er pijn van omdat het al zo lang niet meer heeft mogen voelen wat geluk is. Er was altijd wel iets dat tussen mijn hart en het geluk stond. Zo lang geleden dat ik mijzelf toestond om het geluk te voelen. Het gebeurde allemaal op een avond waarop alles perfect was vanwege alle imperfecties die er waren. De Liefde die ik die avond voelde voor de muziek, de muzikanten, mijn vrienden, alle andere aanwezigen, maar bovenal voor mijzelf. Ware schoonheid en geluk. Ik was degene die het die avond allemaal liet gebeuren. Het gebeurde allemaal omdat ik genoeg van mijzelf hield. Omdat ik mijzelf goed genoeg vond om plezier te (mogen) hebben en alles te voelen wat ik voelde. Het was oké om mijn ongemakkelijk te voelen bij het gelukzalige gevoel dat ik had. Om al die gevoelens te herkennen en er mee te zijn. Ze zo intens en diep te voelen. Eindelijk gaf ik mijzelf de toestemming die ik nodig had om weer lief te hebben en gelukkig te zijn. 

Dit is mijn les

Dit is wat ik meeneem naar 2017. Lobi da Basi was mijn belangrijkste les van 2016 en zal voor altijd bij mij blijven. 

Meer columns lezen die hier op lijken? Ieder jaar nodigt Henk Jan Winkeldermaat mensen uit zijn netwerk uit om hun moment te beschrijven. Op MijnMoment kan je al die inspirerende verhalen lezen. 
Wil je meer lezen over mijn speciale moment? Lees dan het blog over het grootste hip hop concert van Nederland tot nu toe. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.