Mijn eerste blog ooit

Welkom! Dit is mijn allereerste blog. In dit artikel vertel ik je wie ik ben, wat ik doe en waarom ik dat doe. Ik vertel je over mijn beweegredenen en hoe ik daartoe gekomen ben. Welkom en fijn dat je een stukje met mij meereist.

burn out

Het leven

Tijdens mijn studie dacht ik dat de wereld aan mijn voeten lag. Ik studeerde en had daarnaast een super leuke baan in de horeca. Ik genoot van het leven in mijn stad, Amsterdam, mijn eigen huis en natuurlijk met mijn vrienden. Studeren, werken en socializen was waar mijn leven uit bestond en ik vond het geweldig. Ik dacht werkelijk dat ik het allemaal voor elkaar had.

In 2010 was mijn plan om voor 4 maanden te gaan werken in Shanghai, China bij de World Expo en daarna mijn scripties af te maken. Deze hele planning liep nogal anders. Ik raakte onverwachts zwanger, wilde per se binnen een zeer korte tijd afstuderen en moest een serieuze baan gaan zoeken. Mijn hele wereld stond opeens op zijn kop met verregaande gevolgen. Ik kreeg, door de druk die ik mijzelf oplegde en voelde van de buitenwereld, een burn out. Tot overmaat van ramp verloor ik mijn kindje en raakte volledig de weg kwijt, met als resultaat een psychose.

burn out

Zoektocht

Op dit moment ben ik bezig met herstellen van mijn verlies, de burn out en de psychose.

Dit blog gaat over de zoektocht naar mijzelf, het achterhalen wat er met me gebeurd is in de psychose en hoe het in vredesnaam zo ver heeft kunnen komen.
Sommige mensen zullen de problemen waar ik mee worstel herkennen, anderen begrijpen er wellicht helemaal niets van. Dit blog is puur en alleen bedoeld om mijn weg terug te vinden naar mijzelf. Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik…

burn out

Toevoeging

Ik heb op 14 september 2011 dit bericht geschreven. De start van mijn ontdekkingsreis naar mijzelf. Ondertussen is de focus van mijn blog veranderd. Het gaat nu niet meer slechts over die reis. Ik schrijf o.a. over emancipatie, liefde, de samenleving en de arbeidsmarkt. Onderwerpen waar ik nooit over zou zijn gaan schrijven als het niet ooit begonnen was met mijn eigen burn out. Mijn eigen verhaal heeft er toe geleid dat ik nu in staat ben om heel andere verhalen te schrijven.

Dankjewel dat jij als lezer mijn reis gevolgd hebt en nog steeds op mijn blog komt kijken wat ik aan het doen ben. Ook zonder jou als lezer had ik het niet gered. Daarom dank ik je.

Comments

  1. Heftig zeg! Dan gebeurt er wel heel veel in korte tijd.

    Groetjes,
    Kluizenares

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.