Loslaten voor een nieuw begin

Toen wij eind 2016 met het team van #40days40outfits bij elkaar kwamen wist ik precies waar dit artikel over zou gaan. Het thema voor de zevende editie van de challenge is New Beginnings. Mijn eigen nieuwe begin had alles te maken met loslaten. Waar ik stond met mijn ‘loslaten’ wist ik precies.

loslaten

Bagage

Iedereen draagt bagage met zich mee. De ervaringen en herinneringen van wat er eerder in je leven is gebeurt. Sommigen hebben een handtas of een backpack. Ik ben het type dat reist met een hele rits koffers. Ik ben een verzamelaar. Een hoarder van mijn eigen ervaringen, herinneringen en emoties. Ik ben er klaar mee.

Jarenlang heb ik rondgezeuld met een rij zware koffers waar ze bij de KLM van die buggy’s voor gebruiken. Ik heb er pijn van in mijn schouders en in mijn nek. Ik heb er zelfs een burn-out van gekregen.

loslaten

Sorteren

In de tijd rondom ons weekend in Bilthoven ben ik aan het uitzoeken geslagen. Ik weet van een aantal dingen dat ik ze niet meer nodig heb. Het heeft zijn doel gediend, maar het is tijd om het te laten gaan. Dat is één stapel. De tweede stapel is wat ik zeker weten nog nodig heb in de nabije toekomst. Dan is er nog een stapel met dingen waarvan ik nog niet weet of ik het weg wil doen of nog iets langer vasthouden.

Loslaten

Het zijn mooie, grote stapels geworden. Sommige dingen zijn rücksigtlos bij het grof vuil gezet. Van anderen hebben ik het omhulsel weggegooid en de herinnering in een plakboek gedaan. Er is in de afgelopen maanden aardig opgeruimd. Bewust en onbewust. Emoties van woede, pijn en verdriet zijn (gedeeltelijk) losgelaten. Er is nu nog slechts de herinnering die overblijft.

Ik heb nog steeds meerdere koffers bij me. Ik geloof dat het er 3 zijn. Dat is oké. Het is te doen. Er zijn een aantal dingen die ik nog heel even wil vasthouden. Die ik nog heel even wil koesteren. No matter welke emotie daar bij hoort.

loslaten

Verandering

Van een stuk of 50 koffers naar 3 is een hele verandering. Niet alles is weggegooid. Sommige dingen zijn in mijn persoonlijke opslagruimte geplaatst. Daar hoef ik het niet mee te sjouwen, maar ben ik het ook niet direct kwijt. Als ik het nodig heb dan kan ik er bij. Het hoeft niet meer overal mee naar toe. Ik kan het zelf opzoeken wanneer ik het nodig heb. Dat is al een hele verandering.

Een nieuw boek

Nu sta ik aan de vooravond van iets heel nieuws. Het voelt niet eens als een nieuw hoofdstuk, maar als een compleet nieuw boek. Door het opruimen en loslaten is er ruimte ontstaan voor nieuwe dingen. In mijn geval is dat een nieuwe baan. In een functie die ik nog niet eerder heb uitgevoerd. Ten minste niet in de hoedanigheid zoals ik dat nu ga doen.

In de toekomst blijf ik doorgaan met het uitpakken en herorganiseren van mijn koffers. Wie weet gaat het ooit allemaal in een backpack passen. Alhoewel ik al tevreden ben als het in één grote, mooie, roze koffer past. Ik ga nog even door met waar ik mee bezig ben. Want hoe meer ik los laat, hoe lichter ik word.

Copyright www.andrearoell.com

Dit artikel heb ik geschreven voor #40days40outfits. Regelmatig schrijf ik columns voor deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.