Ik houd van mij

Niemand heeft ooit gezegd dat het makkelijk is om van jezelf te houden. Om voor de spiegel te gaan staan, eerlijk naar jezelf te kijken en te zeggen: “ik houd van mij”. Soms lukt het, soms niet. De momenten dat het wel lukt zijn daarom extra mooi en liefdevol.

Naakt voor de spiegel

Vanochtend stond ik voor de spiegel naar mijn naakte lichaam te kijken. Voor het eerst in weken vond ik het mooi. Mooi zonder voorbehoud. Ik vind mijn lichaam mooi. De vormen van mijn lichaam zijn duidelijk te zien. De lijnen waar mijn bovenlichaam over gaan in mijn brede heupen. Mijn borsten die mooi vooruit staan. De een iets meer naar beneden dan de ander. Ik bleef kijken. Mijn buik die ik de laatste weken veracht heb. Ze is mooi. Een sixpack is duidelijk zichtbaar. Het vetlaagje dat over de spiergroepen valt. Ze zijn mooi. Ik draai mij om en kijk de achterkant van mijn lichaam. Mijn grote billen. Ze zijn mooi en worden enorm gewaardeerd. Ik zie hoe de lijnen, de vorming van mijn rug overloopt in mijn billen. Mooi. 

kijken

 

Ik vind haar mooi

Ik kijk naar mijn gezicht en zie mij. Het is lang geleden dat ik mijzelf echt zag. Ik ben mooi. Mijn ogen kijken in de ogen in de spiegel. Even houd ik haar aandacht vast. Mijn ogen gaan verder omhoog. Daar is het startpunt. Van mijn kruin tot mijn tenen. Ik bekijk mijzelf van top tot teen in de spiegel. Constateer dat ik het mooi vind wat ik in de spiegel zie. De vormen, kleuren, overlappingen. Ik draai naar mijn zijkant om te beoordelen hoe dik mijn buik is. Ik moet toch iets aan mijzelf kunnen vinden dat ik niet mooi vind? Mijn buik is mijn grootste pijnpunt van de afgelopen maanden. Het verbaasd mij dat mijn buik helemaal niet zo dik is als dat ik zo lang dacht. Ik vind haar mooi. Ook de zijkant. Ik vind MIJN zijkant mooi. Ik voel verbazing en blijdschap. In de spiegel kijk ik mijzelf nog eens aan. Ik glimlach naar mij. Dit wat ik nu voel is liefde voor mijzelf. Ik houd van mij!

It’s okay to love your body just the way it is 

                                                                                ~ Denise Bidot ~ 

 

kijken

De foto’s bij dit artikel heb ik te danken aan de inzet van mijn partners in (blog)crime, Nicole Koning en Christianne Boekel. Beiden bloggers voor o.a. #40days40outfits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.