Even voorstellen: Luna & Lucious, pluizenbollen

De leukste en mooiste dingen overkomen je. Ze overvallen je en vullen je met Liefde. Dat is precies wat er gebeurde op deze zaterdagmiddag in oktober. De dag dat ik kennis mocht maken met de schattigste kittens ter wereld.

Op zaterdag 1 oktober kwam één van de vaste gasten van mijn werk samen met zijn dochter het café binnenlopen. Ze hadden een reismand bij zich met daarin 3 kittens van bijna 2 maanden oud. Vanaf het moment van binnenkomst was ik compleet verloren. Vol liefde heb ik naar de kattenbaby’s zitten kijken. Wat zijn ze klein!

 

kittens

Kittens

De kittens, zo vertelde K., waren geboren op de boerderij waar zijn dochter woont. Ze kunnen ze niet allemaal houden en hopen nu goede baasjes te kunnen vinden voor de kittens. Mijn hart maakte een sprongetje. Toevallig was J. ook aanwezig in het café en we wisselden een blik.
Al een tijdje spraken J. en ik er over of het een goed idee voor mij zou zijn om een huisdier te nemen. Ik wist dankzij mijn tijd bij J. dat een hond te veel verplichting voor mij zou zijn. Als ik straks een andere baan heb dan ben ik de hele dag weg. Ik heb de energie niet om dan nog eens een lange wandeling te gaan maken met een hond. Maar een kat… Dat is een heel ander verhaal.

Op zoek

In eerste instantie was het nooit mijn idee om een kitten te nemen. Er zitten honderden katten in de asiels in Nederland. Er zijn op internet genoeg mensen op zoek naar een vervangend huis voor hun huisdier omdat zij er niet meer voor kunnen of willen zorgen. De maanden hiervoor waren J. en ik dan ook aan het onderzoeken of er een kat (of poes) was die een baasje zoals ik kan gebruiken.

 

kittens

Drie pluizenbolletjes

Op deze zaterdag zaten er opeens 3 kittens voor mijn neus en ze zijn onweerstaanbaar. Twee rode en een zwarte. Twee mannetjes en een vrouwtje. Ik was volledig verkocht. Natuurlijk speelden er in mijn achterhoofd nog allerlei overwegingen mee, maar toen dit zwarte, kleine ding tegen mij begon te mauwen was er geen weg meer terug. Vanaf dat moment maakte het allemaal niet meer uit. Ik moest en zou haar meenemen naar huis. Zij had mij zojuist uitgekozen als haar baasje.

Package deal

Als verassing nam dit kleine, schattige, zachte, zwarte pluizenbolletje haar broertje mee. Ze maakte mij direct duidelijk dat het een package deal was. Terwijl ze naar mij zat te mauwen sloeg ze een pootje om haar broertje, die duidelijk ongemakkelijk, achter in de reismand lag. Hoe kon ik dat weigeren? Niet. Dus was ik opeens de eigenaar van 2 kittens. Die avond vertrok ik van mijn werk met een reismand en mijn twee nieuwe huisgenootjes.

 

kittens

Jip & Janneke

De twee pluizenbollen die nu door mijn huis huppelen en klauteren hebben een naam nodig. Broer en zus, rood en zwart, hoe noem je die twee? Er kwam een volledige brainstorm op gang met mijn vriendinnen over goede duo-namen. Van Frick & Frack tot Fred & Ginger. De werknaam werd Jip & Janneke. Zo zou ik ze noemen tot ik echt wist hoe ze moesten heten.
Ik kwam er al snel achter dat de zwarte luisterde naar de naam Luna. Daar reageerde ze ook direct op. Een zwarte poes met de naam Luna, maan. Ik vond het mooi en symbolisch. Een lichtpunt in het donker. Luna heeft een naam.

 

Licht

Met de rode kater lag het geven van een naam iets anders. Dat duurde wat langer. In mijn tijd bij J. deelde ik de woning ook met een rode kater. Hij draagt de naam Lugh en is tegenwoordig de koning van de binnentuinen in West. Ik heb sinds ik Lugh ken gezegd dat ik ook ooit een Lugh zal krijgen. Lugh is de Keltische zonnegod. Zon en maan, geweldig! Om nou mijn kat ook Lugh te noemen vond ik raar en stom. Dus moest er een andere oplossing komen. Die kwam er in de variant voor licht; Lucious. Lucious is een variant van Lucius. De Latijnse naam die afgeleid van het woord lux, wat licht betekent. Goed verhaal zeg ik.

Mag ik aan je voorstellen, Luna & Lucious, pluizenbolletjes.

 

kittens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.