Een concert vol liefde

Op 9 december 2016 was ik bij het concert van Rico&SticksXTyphoon in de ZiggoDome. Het grootste Nederlandse hiphop concert tot nu toe. Voor mij een eerste keer naar een hiphop concert ever. Het werd een hele bijzondere, liefdevolle eerste keer. 

liefde
Picture by Ferdy Damman

Samen met een vriendin ben ik naar het concert geweest. We hadden onze zinnen gezet op een leuke avond en we kregen zo ontzettend veel meer. We mochten weer even voelen hoe het is om echt gelukkig te zijn. 
Voor het eerste gedeelte van de avond heb ik mij aan van alles en nog wat lopen ergeren. Ik ergerde mij enorm aan mensen die de (ongeschreven) regels braken dan wel negeerden. Waarom? Zou ik zelf vaker uit de ban willen springen? Voor een keer de regels negeren? 

liefde

Uit de ban springen

Deze mensen deden helemaal niemand kwaad. Soms is het goed om de regels te breken om nog gelukkiger te kunnen worden. Om nieuwe dingen te ontdekken of meer plezier te hebben. Gelukkig kon ik het op een gegeven moment allemaal loslaten. Ik ging mijn avond niet laten verpesten vanwege kleine dingen. Toen ik alle kleine ergernissen los liet was er meer ruimte voor het plezier. 

liefde

Een avond in overvloed

De energie in de zaal, de gelijkheid tussen bezoekers, de teksten, de saamhorigheid, de Liefde. Ik hoefde nergens over na te denken. Alleen maar te genieten. Het feit dat ik mijn kaartje zelf gekocht had, dat ik daar met een goede vriendin stond, dat ik mocht genieten van heerlijke muziek. Er was nergens een tekort aan. Overvloed voor iedereen. Ik voelde de Liefde in mij aanzwellen. Het groeide met iedere noot. Het groeide met elk woord. Het bleef maar groeien. Zo veel dat het voelde alsof mijn hart uit mijn borstkas zou knappen. Van mijn tuinen tot mijn kruin, ik voelde het overal. In mijn vingertoppen en op mijn lippen. Gelukkig zijn is onbekend voor mij. Het is spannend en pijnlijk tegelijk. Het besef dat het zo lang geleden is dat ik dit zo diep gevoeld heb doet pijn. Een soort van groeipijn.

liefde

Laat de liefde stromen

Mijn borstkas klapte open zodat de Liefde zich er kon vestigen. Liefde voor mij, van mij. Dit is een cadeau aan mijzelf. Zelfs nu ik dit schrijf word het bewustzijn steeds groter. Dit is het mooiste, grootste en beste cadeau dat ik mijzelf nu kan geven. Ik sta mijzelf toe om gelukkig te zijn en Liefde te voelen. Zelfs als het leven niet perfect is. Ik houd van mij. 

Foto’s bij dit bericht zijn van Ferdy Damman en Ilja Meefout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.