Hem & Haar: Een bijzonder gevoel

Sommige verhalen over liefde gaan diep en laten diepe sporen na. Soms doet liefde pijn, soms is liefde overweldigend, soms is liefde alleen dat. Of het nou voor Hem is of voor Haar. 

Een bijzonder gevoel

Vanaf het eerste moment dat je ze ziet voel je het gelijk. Een bepaalde spanning die er tussen hen heerst. Een spanning die ergens een rustgevend gevoel geeft. Het gevoel in een warm bad te liggen en je helemaal kan ontspannen. Het gevoel tussen hen is er een van totaal op je gemak zijn bij die ene persoon. Zij zijn zich er niet van bewust. Het is een gevoel tussen hen. Alsof ze een speciaal lijntje met elkaar hebben. Het is iets wat alleen zij delen. Als je het kan zien of voelen is het alsof je deelgenoot word gemaakt van dat bijzondere gevoel tussen hen.

gevoel
                                                                                                                                                                           Picture by Skitterphoto


Ik zie je

Op het moment dat ze achter in de auto stapte was er gelijk een bepaalde warmte voelbaar. In eerste instantie dacht ze dat het gewoon erg warm was in de auto, maar het was een ander soort warmte. Een warmte die zich meester maakte van haar en haar een gelukkig gevoel bezorgde. Terwijl hij een gesprek voerde met de anderen in de auto merkte ze dat hij haar geen seconde uit het oog verloor. Vanuit de achteruitkijkspiegel wisselde hij af en toe een betekenisvolle blik met haar. Het was geen stiekeme blik, maar een blik die de meeste mensen niet eens op valt. Een “ik-zie-je”-blik vanuit de grond van zijn hart.

Ze zijn op de locatie aangekomen en worden naar hun plek gebracht. Ze zitten naast elkaar. Hoe kunnen twee mensen zo niet bezig zijn met elkaar, maar wel zo veel warmte naar elkaar uitstralen. Het programma begint en beiden zijn gefocust op wat er gebeurd. Hij houd continu een wakend oog op haar. Hij ziet hoe de andere mannen naar haar kijken. Wil er het liefst iets van zeggen. Hij wil haar beschermen tegen al die wellustige blikken. Het kost hem grote moeite om zich in te houden en geen opmerkingen te maken tegen de starende mannen. Tegelijkertijd voelt hij een soort van trots door zich heen trekken als al die mannen naar haar zitten te kijken. Het gevoel dat zij van hem is en die andere mannen toch geen schijn van kans maken.

Waarom moest hij nou zo doen

Terug naar huis word er uitgebreid gesproken over de avond. Hij kijkt haar aan in de achteruitkijkspiegel en zij lacht naar hem. De auto word weer gevuld met de warmte die er tussen hen is.
Het afscheid is wat onwennig. Hij wil zo veel tegen haar zeggen en heeft geen idee hoe. Uiteindelijk geeft hij haar een kus op haar wang, draait zich om en vertrekt. Hij kijkt nog een keer om en steekt zijn hand op ter afscheid. Waarom moest hij nou zo doen? Hij wil zo graag nog even bij haar zijn. In haar buurt zijn. Al is het alleen maar even naast haar op de bank zitten. Hij wil nog even genieten van haar warmte. Hij wil haar helemaal nog niet achterlaten. Tien minuten lang zit hij tegen zichzelf te praten in de auto voor haar huis. Dan pakt hij zijn telefoon en belt haar.

Ze wacht af

Ze doet de voordeur open en hij loopt haar huis binnen. Samen gaan ze op de bank zitten en praten over het weekend en de avond die ze samen gehad hebben. Dan plotseling kijkt hij haar aan op een manier die alleen zij zo goed van hem kent. Er valt een stilte tussen hen. Een stilte die hij het liefst wil omarmen. Een stilte waarbij je weet dat er daarna iets moois en fijns gaat gebeuren. Zij wacht af wat hij gaat doen. Als hij wil dat er wat gebeurd moet hij actie ondernemen. Hij moet laten weten dat hij haar kiest, dat hij haar wil. Langzaam en zachtjes kust hij haar. Hij geniet van haar lippen, de aanraking en het moment. En dan, zo snel als het gekomen is, is het moment voorbij. Hij drinkt zijn glas leeg en staat op. Hij moet hier weg. Het is te veel voor hem. De warmte, de spanning, haar blik. Hij moet weg. Het is tijd voor hem om naar huis te gaan. Om terug te gaan naar zijn vriendin.

 

gevoel

 

Vind je de Hem & Haar verhalen fijn? Dan wil je deze misschien ook lezen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.