De top 5 van droombedrijven veranderd

In september 2016 schreef ik naar aanleiding van de blogstafette tussen Ellen van Soccerhostess en Rianne van Allsaint mijn eigen top 5 van droombedrijven waar ik zou willen werken. Nu, bijna een jaar later, kijk ik nog eens naar die top 5 en de motivatie van mijn keuzes. Klopt dit wel? Is dit nog steeds wat ik wil of wil ik ondertussen iets anders?

De blogstafette van Ellen en Rianne

Vorig jaar (2016) begonnen de dames van Business & Bubbles, Ellen en Rianne, met een blogstafette. Zij stellen elkaar een vraag op het gebied van ondernemerschap en ontwikkeling. Een van de blogs resulteerde in een vraag van hen aan mij. “Kar, ik zou wel eens willen weten voor welke organisatie zou jij willen werken.”, zei Ellen. Waar Rianne aan toevoegde dat ze dan wel een top 5 wilde zien. Daar hoefde ik niet zo lang over na te denken en daar kwam een column uit getiteld Mijn droombedrijven top 5.

top

Het is bijna een jaar geleden dat ik opschreef bij welke 5 bedrijven ik absoluut wilde werken. Maar in een jaar kan er veel gebeuren en het leven is een dynamisch iets. Zoals het leven continu in beweging is ben ik dat ook en dat zorgt er voor dat ik op dit moment een heel andere top 5 zou samenstellen dan een jaar geleden. Een nieuwe baan, financieringsproblemen, een boze sollicitatie en een adviesgesprek met Nicole Edelenbos van o.a. EdelenbosHessel en Future Female Leaders, hebben mij prachtige, nieuwe inzichten opgeleverd. 

Nieuwe inzichten

Zo ben ik er achter gekomen dat ik echt wel op de goede weg zit als ik ondernemers ondersteun met het uitwerken van hun ideeën door ze om te zetten in (reële) doelen. Dromen aanjagen, dingen op poten zetten, om te ondersteunen en faciliteren. Ik heb ontdekt dat grote organisaties niet voor mij zijn weggelegd omdat ik mij daarin klein en nietig voel. Voor mij is het belangrijk om het gevoel te hebben dat wat ik doe er ook werkelijk toe doet. Ik houd van informele organisaties waarin een bepaalde mate van autonomie binnen je functie belangrijk is. Dat er een wisselwerking is tussen werkgever en werknemer. Niet alleen de wisselwerking van salaris en het aantal uren werk, maar meer de synergie en het geluk die daarbij komt kijken. 

top
Picture by Niek Verlaan

Het leven is een dynamisch iets, net als ik

Als je al het voorgaande dat ik heb gezegd over de organisatie (als werkgever of opdrachtgever) naast mijn droombedrijven top 5 legt, komt dit dan overeen? Het antwoord daarop is nee en ja. Daar zijn verschillende redenen voor. Bij sommige bedrijven uit mijn top 4 heb ik mogen proeven aan de bedrijfscultuur en heb moeten concluderen dat deze niet samen gaat met wie ik ben. Ik zie bij een andere nog steeds mogelijkheden maar niet meer op de plek waar ik eerst dacht dat ik zou moeten zijn. Bij één organisatie (branche) bleek het niet meer mogelijk om daar aan de slag te gaan vanwege gezondheidsredenen. Met andere woorden; in het afgelopen jaar is mijn top 4 nogal veranderd. Het heeft zich ontwikkeld, zoals ik dat ook gedaan heb. 

Meer vragen

Hoe mijn top 5 er dan nu uit zou zien? Ik weet het niet. Dat is fijn want dat biedt mogelijkheden om te gaan ontdekken. Om gesprekken aan te gaan, te proeven en te voelen. Om continu te kijken naar wie ik ben, naar mijn kernwaarden en die naast die van de organisatie te leggen. Een van de vragen die ik nu aan het beantwoorden ben is of ik weer wil gaan ondernemen (JA!) en wanneer ik dat dan wil doen. Want ja, ik heb nog een jaar te voldoen aan de verplichtingen van de WSNP. Wil ik daarna direct gaan ondernemen of wacht ik tot een ander moment? Is er de mogelijkheid om het allebei te doen? Juist in een arbeidsmarkt waarin mensen steeds vaker meerdere banen hebben en ondernemen & loondienst combineren. De volgende vraag die ik mijzelf moet stellen is WAT ik precies wil doen. 

top

P.S. Duncan, voor jou is er niets veranderd. Bel je me om een keer samen koffie te drinken?

Tip van mij, voor jou: volg de dames van Business & Bubbles op social media. Ze zijn fun, ze hebben een te gek netwerk en geven je onwijs veel informatie over ondernemen. Je kan Ellen en Rianne vinden op Twitter, Instagram en Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.