BLOG CHALLENGE: Dingen waar ik blij van word (1)

Op het grote internet wemelt het van de challenges. Sterker nog, ik ben zelf één van de personen die een challenge organiseert; #40days40outfits. Het is altijd leuk om mee te doen aan iets van anderen. En een challenge is pas een echte challenge als het er om gaat jezelf beter te leren kennen. Vandaar de blog challenge. Rond de 20 (korte) blogs die alleen maar gaan over wie ik ben, wat leuk vind en waar ik voor sta. Lees je mee?

Vandaag is de vraag waar ik blij van word. Nou heb ik een enorme waslijst aan dingen waar ik blij van word. Baby’s, lente, zomer, herfst, de zon, wijn, kerstlichtjes en mijn bed om er zo maar een paar te noemen. Maar dat is niet hoe deze blog challenge werkt. Het is er voor om jou een kijkje te geven in wie ik nou werkelijk ben. Daarom heb ik een top 10 gemaakt (in 2 delen en in willekeurige volgorde) met dingen waar ik enorm blij van word.

Muziek

Bij mij staat er ongeveer de hele dag muziek aan. Of de radio staat aan of Spotify speelt. Waar ik naar luister hangt volledig af van de mood waar ik in zit. Op een vrije dag begin ik het liefst met jazz muziek. Dan gaat de radio en luister ik naar wat er gedraaid word op NPO Soul & Jazz. De rest van de dag varieert het tussen 90’s RnB, poprock uit de jaren ’70 & ’80 en de hits van nu.

Mijn favoriete artiesten wisselt bijna dagelijks. Ed Sheeran, Typhoon en Rag ’n Bone Man staan op dit moment hoog op mijn lijstje. Als ik zin heb om keihard mee te zingen dan zijn Nick & Simon gelukkig altijd in de buurt om mij bij te staan met een paar lekkere nummers. Alhoewel ik vroeger een groot fan was van de Backstreet Boys (ik ben een 90’s-meisje) draai ik hun cd’s nooit meer. (Of de playlist, wat je wil.)

 

challenge

 

Muziek maakt een groot deel uit van mijn leven. Mijn quote is niet voor niets “het leven is een musical”. Bij elke situatie in je leven is er wel een muzieknummer dat je weet te raken. Dat voor jou helemaal bij die situatie hoort. Als ik mij in een k*t situatie bevind en ik weet niet of hier ooit een einde aan komt hoor ik vaak Bob Marley’s Three Little Birds in mijn hoofd. “Every little thing is gonna be allright”

Sporten

Als klein meisje moest ik van mijn ouders minimaal 1 sport beoefenen. Beginnend met peutergym toen ik 3 was en nog steeds ben ik actief. Als meisje had ik echt een hekel aan sporten. Ik heb aan ballet, jazzballet, korfbal en streetdance gedaan. Altijd was ik mij ontzettend bewust van mijn gewicht en omvang. Dit maakte het sporten voor mij absoluut niet leuk. Vaak sportte ik ook om af te vallen. Dan ging ik hardlopen, naar spinning, pilates en ik heb ook nog een tijdje gesquasht.

Mijn liefde voor sporten ontstond eigenlijk pas na mijn 25ste. Toen was hardlopen niet meer om af te vallen (het hielp wel) maar om de chaos in mijn hoofd te ordenen. Ik werd rustig van lange wandelingen of van een half uur hardlopen. Iedereen die mij al wat langer kent die weet dat ik in 2014 ben begonnen met kickboksen bij Wim. Dit is zelfs hoe zijn bedrijf Kickboks Fit is ontstaan. Ondertussen ben ik al weer 3 jaar actief aan het kickboksen. Daarnaast ga ik regelmatig wandelen, volg ik af en toe een yoga- of pilates-les en ga ik heel soms zwemmen. Zolang ik maar in beweging kan zijn voel ik mij goed.

 

challenge

Bioscoop

Oh wat ga ik graag naar de bioscoop! Mijn favoriete moment om naar de film te gaan is op maandagochtend. Als er weinig andere mensen zijn en je de zaal voor jezelf hebt. Ik ben altijd heel druk geweest met allerlei verschillende dingen. Was ik niet aan het werk dan was ik wel bezig met een of ander project of op pad met vrienden. In een bioscoop hoef ik even helemaal nergens aan te denken. Ik kan niet met mijn telefoon spelen, ik ben niet bereikbaar en er word niets van mij verwacht. Ik hoef mij alleen maar volledig over te geven aan het verhaal dat zich voor mij afspeelt. Het verbaasd je vast ook niet dat ik volledig op kan gaan in een film of dat ik geregeld een pak zakdoekjes nodig heb.

Lipstick

Moet ik hier nog iets over zeggen? Iedere vrouw verdiend het om een mooie lipstick te dragen.

 

challenge

Schrijven

Elke dag schrijf ik mijn dagboek of journal. Whatever you want to call it. Ik voel mij vrij als ik schrijf. Als ik mijn gedachten en hersenspinsels aan het (virtuele) papier toevertrouw word mijn hoofd leger en voel ik mijn lichaam ontspannen. Het is zo ontzettend fijn om uit je hoofd te kunnen met alle dingen die je denkt. Voor mij is schrijven een creatieve uitlaatklep die mij helpt in mijn ontwikkeling. Niet door alleen op te schrijven wat er vandaag gebeurd is maar ook door zelfreflectie toe te passen of de vragen die de hele dag door je hoofd spoken te kunnen beantwoorden. Voor mij word het nog leuker als ik op de die vragen ook echt een antwoord kan vinden of de gedachte achter de vraag kan opschrijven. Onderwerpen worden minder ingewikkeld als je ze opschrijft. Als ik dat dan ook nog met jullie kan delen hier dan word het allemaal nog extra fijn en leuk.

 

challenge

 

Dit blog is onderdeel van de blog challenge om mij voor te stellen aan jou, mijn lezer. De blogs heb ik door de jaren heen op verschillende momenten geschreven. Dit heeft verschillende redenen waar ik nu niet over ga uitweiden. Wil je meer blogs lezen met dit onderwerp klik dan eens op de categorie Even voorstellen of lees deel 2 van dit blog. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.