Mijn droombedrijven top 5

Iedere donderdagochtend zit ik te wachten tot Ellen Jansen van Soccerhostess of Rianne Tousaint van Allsaint op de publiceerknop hebben gedrukt. Zij voeren samen een blog estafette uit en stellen elkaar iedere week een vraag over ondernemen. Deze ochtend was de vraag “Bij welke werkgever/organisatie/opdrachtgever zou jij graag willen werken?”

Nog voordat ik goed en wel mijn ogen geopend had vanmorgen kwam Ellen al met haar Twitter-bericht. “Kar, van jou zou ik wel willen weten bij welke organisaties jij wilt werken.” Een top 5 voegde Rianne daar aan toe. Ik beken, ik heb een verlanglijstje van organisaties waar ik graag zou willen werken. Organisaties waar ik denk dat ik iets heb toe te voegen. Daar gaan we.

Gemeente Amsterdamorganisatie

Iedereen die mij kent en/of mij het afgelopen jaar heeft gevolgd weet dat de Gemeente Amsterdam mijn absolute nummer 1 is op dit moment. Als ervaringsdeskundige wil ik graag van cliënt naar werknemer binnen deze organisatie. Ik zie binnen de Gemeente Amsterdam dingen die anders kunnen. Ik ben een voorstander van het stimuleren van mensen om voor zichzelf te zorgen. Op welke manier of welk niveau dan ook. Hier loopt de Gemeente Amsterdam regelmatig in vast. Ik heb ideeën hoe dit te verbeteren en ik heb een bak energie die er voor gaat zorgen dat ik mensen meekrijg.

Ondertussen heb ik op verschillende niveaus mensen ontmoet die mij kunnen helpen om aan de slag te gaan binnen de Gemeente Amsterdam. Echter, wat ik graag wil is nog nooit eerder gedaan. Ik wil van cliënt naar medewerker. Dit zorgt voor veel gesloten deuren binnen de organisatie. Maar ik geef niet op. Dus lees jij dit en weet jij een manier om mij bij de Gemeente Amsterdam binnen te komen neem dan contact met mij op.

 

Hilton Hotels & Resortsorganisatie

De visie van Hilton Hotels & Resorts is “to fill the earth with the light and warmth of hospitality – by delivering exceptional experiences – every hotel, every guest, every time”. De missie is om dit te doen voor gasten én medewerkers. Een werkgever die verantwoordelijkheid neemt voor zijn personeel en de waarde ziet in wat er gebeurd als je goed voor je personeel zorgt.

Als eventmeisje zijnde heb ik vele kanten van het horecaleven mogen ontdekken. Ik heb geen hotelschool gedaan, wel Leisuremanagement, en dat is altijd een belemmering geweest om in een hotel aan de slag te kunnen. Toch liet ik mij hierdoor niet beperken. In 2013 heb ik een korte periode voor het Doubly Tree by Hilton in Amsterdam gewerkt. Helaas was de timing toen niet goed en moesten wij uit elkaar. Maar de manier waarop er hier gewerkt word, de waarde van het personeel, hoe visie en missie centraal staan bij alles wat er binnen deze organisatie gebeurd is voor mij een eye opener geweest. Ik hoop ooit, als de timing juist is, weer terug te keren bij deze organisatie.

 

Randstad organisatie

Bij Randstad zeggen ze dat jij mag #wordenwiejebent. In eerste instantie gaan bij mij dan altijd de stekels overeind staan. Een mega commercieel bedrijf dat oprecht betrokken is bij de medewerkers? Ik weet het niet.
Ik volg Randstad al jaren. De organisatie heeft een bepaalde aantrekkingskracht op mij die ik nog steeds niet helemaal kan vatten. Een organisatie als Randstad heeft te maken met twee totaal verschillende ‘soorten’ werknemers. De mensen die direct voor Randstad werken en de uitzendkrachten. Toch weten zij beiden aan zich te binden. Ik vind dat een bijzondere prestatie. Ik heb ooit als intercedent gewerkt bij een uitzendorganisatie en merkte dat er een groot verschil was tussen eigen medewerkers en uitzendpersoneel. Randstad heeft dit op één of andere manier weten te vatten. Daar mogen ze trots op zijn. Dat is wat hen onderscheid van alle andere uitzendorganisaties. Talentontwikkeling is niet alleen een paradepaardje maar een oprechte investering van ze.

Heb ik al gezegd dat ik voor 86% match met deze organisatie? Ze hebben een te gekke test die kijkt hoe je met de organisatie matcht op o.a. het gebied van kernwaarden, ambitie, cultuur en leiding geven.

 

Nikeorganisatie

Ik hoor je denken “Nike? Hoe komt ze daar nou weer bij?” Simpel, Nike helpt mensen bewegen. Ja, het is een commercieel bedrijf en natuurlijk wil het dat mensen gaan bewegen. Hoe meer mensen bewegen, hoe meer sportkleding zij kunnen verkopen. Helemaal waar. Nike zorgt er niet alleen voor dat mensen die een band hebben met het merk in beweging komen. Of je nou wel of geen Nike producten hebt, je kan wel gebruik maken van de app, de video’s op YouTube en naar de evenementen die zij organiseren. Hoe je het ook went of keert Nike weet mensen aan zich te binden. Ik houd daar van. Nike wil het beste en daagt mensen uit om het beste uit zichzelf te halen. Dit doen zij door hun community te motiveren, inspireren en enthousiasmeren. Komen die woorden je bekend voor? Mij ook. That’s me!

 

Duncan Stutterheim

Oké Duncan Stutterheim is geen organisatie waar ik voor kan werken. Hij is wel de persoon waar ik voor wil werken. Het maakt mij bij hem niet uit wat hij bedenkt dat hij wil doen als onderneming. Voor hem wil ik werken. De oud-eigenaar van ID&T heeft een visie op ondernemen waar ik enthousiast van word. Op dit moment is hij één van de eigenaren van de A’dam Toren. Hier komen zo veel verschillende dingen bij elkaar met als kern beleving. Deze man heeft een drive, energie en visie waardoor ik in zijn buurt wil zijn. Ja, ik weet het, dit klinkt eng. Wees niet bang, ik ga niemand stalken. Als Duncan mij belt om te vragen of ik een week, een dag, een uur met hem mee wil kijken wat hij allemaal doet voor zijn werk dan plak ik mijzelf aan zijn heup. Hij valt absoluut in mijn #diewiljekennen. Heb je zijn verhaal bij TedxAmsterdam gezien?

 

Wil je Ellen en Rianne zelf volgen met hun blogstafette? Klik dan hier. Om hen te volgen op social media klik hier voor Ellen (Soccerhostess) en hier voor Rianne (Allsaint).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.